Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τι ονομάζουμε Τέχνη
Τέχνη ονομάζεται το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται. Aποτελεί μια ευρύτερης ερμηνείας ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας προιόν είναι κάτι το μή φυσικό, το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του δημιουργού. Κατά συνέπεια όροι με κοινή ρίζα όπως τεχνικό, τεχνίτης, καλλιτέχνης αποδίδονται σε ανθρώπινες δημιουργίες και δραστηριότητες αυθαίρετες με τη ροπή του φυσικού κόσμου. Στον Δυτικό κόσμο η τέχνη περιγράφεται ώς art, από το Λατινικό ars που εν μέρει σημαίνει διακανονίζω, διευθετώ.
Η τέχνη, με την ευρύτερη έννοια, είναι η έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Αρχαία Ελλάδα στο internet

Μολονότι οι ελληνικοί τόποι στο Internet δεν είναι πάντοτε ό,τι καλύτερο έχουμε συναντήσει, αυτή τη φορά η Ελλάδα το έκανε το θαύμα της. Αυτή η έξοχη σελίδα που βρίσκεται και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, αποτελεί την καλύτερη πρέσβειρα του πολιτισμού στο εξωτερικό. Μέσα από το πρόγραμμα “Οδυσσέας”, μπορεί να περιπλανηθεί τόσο ο Έλλην, όσο και ο μη Έλλην (όχι βάρβαρος) στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ελλάδας. Από τον Πολιτιστικό Χάρτη
της Ελλάδας (http://www.culture.gr)

ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΙΧΝΗ ΑΘΑΝΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΣ. ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΕ.

ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΤΗΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ - ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ,ΤΟΘΕΑΤΡΟ,ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010